De rol van een fijnstofmeting

Fijnstof, een begrip dat steeds meer aandacht krijgt, verwijst naar kleine deeltjes of aerosolen die zweven in de lucht. Deze deeltjes, vaak onzichtbaar voor het menselijk oog, kunnen variëren in grootte en herkomst, van verbrandingsprocessen zoals auto-uitlaatgassen tot natuurlijke bronnen zoals pollen. Het meten van fijnstof is van groot belang, omdat deze kleine deeltjes diep in de longen kunnen doordringen en verband houden met diverse gezondheidsproblemen. Door middel van nauwkeurige fijnstofmetingen krijgen we inzicht in de luchtkwaliteit en kunnen we gerichte maatregelen nemen om de blootstelling aan schadelijke deeltjes te verminderen.

Minder kans op schimmels en vocht

Altijd schone, gezonde lucht in huis

Afname energieverbruik en lawaai

Kosten van een fijnstofmeting

Fijnstofmeting

Eenmalige meting

Ontvang gedetailleerd inzicht in de luchtkwaliteit met onze fijnstofmetingsservice. Wij leveren nauwkeurige metingen van fijnstofdeeltjes in de lucht, wat essentieel is voor het begrijpen van potentiële impact op gezondheid en milieu. Maak weloverwogen beslissingen om de luchtkwaliteit te verbeteren met onze professionele fijnstofmeting.

Inzicht in de luchtkwaliteit binnenshuis

Inclusief een uitgebreid analyserapport

Inclusief vrijblijvend advies om de luchtkwaliteit te verbeteren

€100, -

Let op de luchtkwaliteit in uw eigen huis

Recent onderzoek, waaronder studies van gerenommeerde instellingen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft aangetoond dat het uitvoeren van fijnstofmetingen binnenshuis van onschatbare waarde is voor het behoud van een gezonde leefomgeving. Fijnstof, bestaande uit kleine deeltjes die in de lucht zweven, kan zowel van buitenaf als binnenshuis ontstaan door activiteiten zoals koken en schoonmaken. Deze microscopische deeltjes hebben directe invloed op de luchtkwaliteit en zijn geassocieerd met een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten.

Door het uitvoeren van fijnstofmetingen binnenshuis kunnen we specifieke bronnen van verontreiniging identificeren en de concentratie van schadelijke deeltjes meten. Deze inzichten zijn van onschatbare waarde bij het nemen van gerichte maatregelen om de blootstelling aan fijnstof te verminderen en de algehele gezondheid te bevorderen. Door te begrijpen hoe fijnstof zich in binnenruimtes gedraagt, kunnen we effectieve strategieën ontwikkelen om een schonere en veiligere binnenlucht te waarborgen. Kortom, het uitvoeren van fijnstofmetingen binnenshuis is niet alleen een investering in gezondheid, maar ook een proactieve stap naar een weloverwogen en doeltreffend luchtbeheer.

100% van onze klanten beveelt ons aan

Stroomverbruik en geluid oude ventilatiebox

Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog steeds een oude (wisselstroom) ventilatiebox in gebruik is. Deze verouderde boxen verbruiken jaarlijks ruim € 80,- aan stroom. Dit is meer dan de gecombineerde kosten van een wasmachine en een koelkast! In vergelijking hiermee verbruikt een nieuwe, energiezuinige ventilatiebox slechts tussen de 8 en 16 euro per jaar. Het niet onderhouden van een ventilatiesysteem dwingt het harder te werken om de lucht te verversen, wat resulteert in een toename van zowel het geluidsniveau van de ventilator als van de ventielen.

Milieu Centraal: “Onderhoud mechanische ventilatie essentieel”

Voor het handhaven van een gezonde luchtkwaliteit in huis is continu ventilatie gedurende 24 uur per dag, het hele jaar door, noodzakelijk. Veel woningen zijn uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem. Mariken Stolk van Milieu Centraal benadrukt: "Het is essentieel om dit ventilatiesysteem goed te onderhouden." Hierbij wordt vaak een belangrijk onderdeel over het hoofd gezien: de ventilatiebox, die het hele systeem aanstuurt.

Image

Minder kans op schimmel

Vermindering van luchtwegklachten.

Image

Afname energieverbruik en lawaai

Voor een comfortabel en duurzame woning.

Image

Gezond binnenklimaat

Altijd schone, gezonde lucht in huis

Veelgestelde vragen over fijnstofmetingen

Hoe kan fijnstof binnenshuis ontstaan?

Fijnstof binnenshuis kan ontstaan door verschillende activiteiten, waaronder koken, schoonmaken, roken en externe invloeden zoals verkeer en industrie. Het begrijpen van deze bronnen is cruciaal om effectieve strategieën voor fijnstofbeheer te ontwikkelen.

Wat zijn de gezondheidsrisico's van blootstelling aan fijnstof?

Blootstelling aan fijnstof wordt geassocieerd met diverse gezondheidsrisico's, waaronder luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, en zelfs een verhoogd risico op bepaalde ernstige aandoeningen. Metingen helpen bij het evalueren van de mate van blootstelling en het nemen van maatregelen ter bescherming van de gezondheid.

Hoe kan ik mijn huis beschermen tegen schadelijk fijnstof?

Bescherming tegen schadelijk fijnstof omvat preventieve maatregelen zoals het regelmatig reinigen van ventilatiekanalen, het gebruik van luchtfilters, het vermijden van roken binnenshuis, het goed ventileren van ruimtes en het minimaliseren van activiteiten die fijnstof genereren. Regelmatige fijnstofmetingen helpen bij het evalueren van de effectiviteit van deze maatregelen.

Waarom is fijnstofmeting binnenshuis belangrijk?

Fijnstofmetingen binnenshuis zijn van essentieel belang omdat ze inzicht bieden in de luchtkwaliteit en helpen bij het beoordelen van potentiële gezondheidsrisico's. Fijnstof kan van diverse bronnen komen, en metingen helpen bij het identificeren van specifieke bronnen en het nemen van preventieve maatregelen.

Vraag een gratis offerte aan

Vul het contactformulier in

Dienst*

Recensies

Klanten waarderen 123Air.nl met een 5.0 uit 5.

Volg ons

Volgt ons op sociale media en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Certificeringen

© 123Air.nl 2024 (beeld: Anjali Agterberg)