Schoorsteenvegen

Jaarlijks zijn er ruim 2.000 schoorsteenbranden in Nederland. Je zou verwachten dat dit vergoed wordt door de verzekering, want brandschade valt immers onder de basisdekking van de opstalverzekering. Maar toch is dit niet altijd het geval.

Waarom is het laten vegen van uw schoorsteen belangrijk?

Veiligheid voorop

Regelmatig vegen van de schoorsteen voorkomt schoorsteenbranden. Ophoping van roet en creosoot (een teerachtige substantie) kan ontvlammen en een schoorsteenbrand veroorzaken.

Efficiënt stoken

Een schone schoorsteen zorgt voor een betere trek, waardoor uw haard of kachel efficiënter brandt en u optimaal gebruik maakt van uw brandstof.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Een verstopte of vervuilde schoorsteen kan de afvoer van verbrandingsgassen belemmeren. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging, een gevaarlijke en potentieel dodelijke situatie.

De werkwijze van 123air.nl

1. Maak een afspraak

Neem eenvoudig contact met ons team op om uw behoeften en verwachtingen te bespreken. We plannen samen met u een geschikt moment om langs te komen.

2. Ontvang de offerte

Na het gesprek stellen wij een duidelijke en transparante offerte voor u op. Hierin vindt u alle diensten die we voorstellen, de bijbehorende kosten en een overzicht van wat u van ons kunt verwachten.Waarom kiest u voor 123air.nl?

3. Inspectie

Op de afgesproken datum komen wij bij u langs voor een inspectie en evaluatie. We beoordelen de situatie ter plaatse, bevestigen de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd en stemmen eventuele laatste details met u af.

4. Werkzaamheden uitvoeren

Na goedkeuring van de offerte en de inspectie gaan we aan de slag. Of het nu gaat om ventilatiesysteem reiniging, luchtkwaliteitsmeting of debietmetingen, we zorgen ervoor dat alle werkzaamheden zorgvuldig en efficiënt worden uitgevoerd. Uw comfort en veiligheid zijn tijdens dit proces onze hoogste prioriteit.

5. Nazorg & Onderhoud

De relatie met onze klanten stopt niet na de uitvoering van de werkzaamheden. We blijven betrokken en bieden nazorg en onderhoud aan om ervoor te zorgen dat uw systemen optimaal blijven functioneren.

Waarom kiest u voor 123air.nl?

Image

Deskundigheid

123air heeft een team van ervaren professionals.

Image

Veiligheidsfocus

Veiligheid staat voorop bij al onze diensten!

Image

Betrouwbaarheid

Wij streven ernaar om de klanttevredenheid te maximaliseren.

Image

Persoonlijk

Oplossingen die zijn afgestemd op uw behoeften.

Image

Duurzaamheid

Bijdragen aan een duurzamere leef- en werkomgeving.

Image

Nazorg & Onderhoud

Verzekerd van een blijvend gezond binnenklimaat.

Waarom kiest u voor 123air.nl?

Image

Deskundigheid

123air.nl heeft een team van ervaren professionals.

Image

Veiligheidsfocus

Veiligheid staat voorop bij al onze diensten!

Image

Betrouwbaarheid

Wij streven ernaar om de klanttevredenheid te maximaliseren.

Image

Persoonlijk

Oplossingen die zijn afgestemd op uw behoeften.

Image

Duurzaamheid

Bijdragen aan een duurzamere leef- en werkomgeving

Image

Nazorg & Onderhoud

Verzekerd van een blijvend gezond binnenklimaat.

Zelf totaal onderhoud ervaren?

Belangrijk om te weten

In tegenstelling tot andere Europese landen is schoorsteenvegen in Nederland niet wettelijk verplicht. Zelfs in de voorwaarden van een opstalverzekering staat vaak niet beschreven dat schoorsteenvegen verplicht is.

Maar waar zit dan het addertje onder het gras? Dat is omdat verzekeraars ervan uit gaan dat je zelf al het redelijke doet om een schoorsteenbrand te voorkomen, zoals het regelmatig laten controleren en vegen van de schoorsteen. Bij schade veroorzaakt door een schoorsteenbrand zal ook altijd gecontroleerd worden of er sprake was van slecht onderhoud.

Ons advies is om minimaal één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Ben je op zoek naar een vakkundige Gezel (gecertificeerde) schoorsteenveger? Dan ben je bij 123air.nl aan het juiste adres! Tevens kan 123air.nl advies geven over veel aspecten wat te maken heeft met de schoorsteen, stookgedrag en veiligheid.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet mijn schoorsteen geveegd worden?

Het is aanbevolen om uw schoorsteen minstens één keer per jaar te laten vegen, afhankelijk van het gebruik van uw haard of kachel.

Is het vegen van een gasgestookte schoorsteen noodzakelijk?

Ja, ook een gasgestookte schoorsteen moet regelmatig geveegd worden om te zorgen voor een efficiënte werking en om problemen zoals koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Hoe kies ik een betrouwbare schoorsteenveger?

Kies voor een schoorsteenveger die erkend is door brancheorganisaties en vraag naar referenties of certificaten.

Schoorsteenvegen

€85,-

Reinigen

Het reinigen van de (rook)kanalen

Verzekeringsbewijs

Inclusief een geldig verzekeringsbewijs

Vrijblijvend advies

Inclusief vrijblijvend advies om uw stookgedrag te verbeteren

Vraag een gratis offerte aan

Vul het contactformulier in

Dienst*

Over ons

Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren en het waarborgen van een gezond binnenklimaat. Gezonde lucht in huis is een keuze.

Contact

Ma-Za 9:00-20:00

Volg ons op social media!

© 123Air.nl 2024

Beeld: Anjali Agterberg