Schoorsteenvegen

Jaarlijks zijn er ruim 2.000 schoorsteenbranden in Nederland. Je zou verwachten dat dit vergoed wordt door de verzekering, want brandschade valt immers onder de basisdekking van de opstalverzekering. Maar toch is dit niet altijd het geval.

Zelf totaal onderhoud ervaren?

Belangrijk om te weten

In tegenstelling tot andere Europese landen is schoorsteenvegen in Nederland niet wettelijk verplicht. Zelfs in de voorwaarden van een opstalverzekering staat vaak niet beschreven dat schoorsteenvegen verplicht is.

Maar waar zit dan het addertje onder het gras? Dat is omdat verzekeraars ervan uit gaan dat je zelf al het redelijke doet om een schoorsteenbrand te voorkomen, zoals het regelmatig laten controleren en vegen van de schoorsteen. Bij schade veroorzaakt door een schoorsteenbrand zal ook altijd gecontroleerd worden of er sprake was van slecht onderhoud.

Ons advies is om minimaal één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Ben je op zoek naar een vakkundige Gezel (gecertificeerde) schoorsteenveger? Dan ben je bij 123air.nl aan het juiste adres! Tevens kan 123air.nl advies geven over veel aspecten wat te maken heeft met de schoorsteen, stookgedrag en veiligheid.

Schoorsteenvegen

€85,-

Reinigen

Het reinigen van de (rook)kanalen

Verzekeringsbewijs

Inclusief een geldig verzekeringsbewijs

Vrijblijvend advies

Inclusief vrijblijvend advies om de luchtkwaliteit te verbeteren

Vraag een gratis offerte aan

Vul het contactformulier in

Keyserswey 73j, 2201 CX Noordwijk, Nederland

Ma-Za 9:00-20:00

Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren en het waarborgen van een gezond binnenklimaat. Gezonde lucht in huis is een keuze.

© 2023 Copyright 123air.nl