Rookmelder Plaatsen

76% van de mensen heeft een rookmelder thuis. Jij ook? Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Wij vertellen hoe het zit met de regels en mogelijke oplossingen.

Waarom is het plaatsen van melders in huis belangrijk?

Levensreddend

Uw rookmelder gaat piepen zodra de melder in contact komt met rook. U krijgt zo een waarschuwing bij rook of brand.

Tijdige detectie van koolstofmonoxide

Koolstofmonoxide is een geurloos en kleurloos gas dat dodelijk kan zijn. Een melder kan het gas detecteren voordat het gevaarlijke niveaus bereikt, waardoor vergiftiging wordt voorkomen.

Bescherming van eigendommen

Een snelle waarschuwing van een rookmelder kan helpen om de schade door brand tot een minimum te beperken door u in staat te stellen snel te reageren.

De werkwijze van 123air.nl

1. Maak een afspraak

Neem eenvoudig contact met ons team op om uw behoeften en verwachtingen te bespreken. We plannen samen met u een geschikt moment om langs te komen.

2. Ontvang de offerte

Na het gesprek stellen wij een duidelijke en transparante offerte voor u op. Hierin vindt u alle diensten die we voorstellen, de bijbehorende kosten en een overzicht van wat u van ons kunt verwachten.Waarom kiest u voor 123air.nl?

3. Inspectie

Op de afgesproken datum komen wij bij u langs voor een inspectie en evaluatie. We beoordelen de situatie ter plaatse, bevestigen de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd en stemmen eventuele laatste details met u af.

4. Werkzaamheden uitvoeren

Na goedkeuring van de offerte en de inspectie gaan we aan de slag. Of het nu gaat om ventilatiesysteem reiniging, luchtkwaliteitsmeting of debietmetingen, we zorgen ervoor dat alle werkzaamheden zorgvuldig en efficiënt worden uitgevoerd. Uw comfort en veiligheid zijn tijdens dit proces onze hoogste prioriteit.

5. Nazorg & Onderhoud

De relatie met onze klanten stopt niet na de uitvoering van de werkzaamheden. We blijven betrokken en bieden nazorg en onderhoud aan om ervoor te zorgen dat uw systemen optimaal blijven functioneren.

Waarom kiest u voor 123air.nl?

Image

Deskundigheid

123air.nl heeft een team van ervaren professionals.

Image

Veiligheidsfocus

Veiligheid staat voorop bij al onze diensten!

Image

Betrouwbaarheid

Wij streven ernaar om de klanttevredenheid te maximaliseren.

Image

Persoonlijk

Oplossingen die zijn afgestemd op uw behoeften.

Image

Duurzaamheid

Bijdragen aan een duurzamere leef- en werkomgeving

Image

Nazorg & Onderhoud

Verzekerd van een blijvend gezond binnenklimaat.

Zelf totaal onderhoud ervaren?

Rookmelders van levensbelang

De regering heeft het Bouwbesluit dan ook aangepast en rookmelders voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw verplicht gesteld. Daarmee geven zij gehoor aan het advies van onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland te verplichten.

Er is voor 1 juli 2022 gekozen om huiseigenaren voldoende tijd te geven om zich op de aangepaste regels voor te bereiden. Én om te voorkomen dat er bij leveranciers te weinig melders beschikbaar zijn. Want door de verplichting moeten naar schatting miljoenen nieuwe exemplaren worden aangeschaft. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwwoningen, maar volgens de nieuwe wetgeving moet ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder hangen. Dit geldt voor verblijfsruimtes én besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen gaat.

Huiseigenaren van bestaande woningen zijn zelf verantwoordelijk voor het ophangen van rookmelders die voldoen aan de eisen én voor het plegen van onderhoud. Huur je de woning? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het ophangen van voldoende werkende rookmelders. De huurder is wél zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de rookmelders.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik de rookmelders plaatsen in mijn woning?

Rookmelders dienen idealiter geplaatst te worden in de hal nabij slaapkamers en op elke verdieping van uw huis, inclusief de zolder en kelder.

Waar moet ik de koolstofmonoxide melders plaatsen?

Deze melders dienen geplaatst te worden nabij slaapgebieden en in de buurt van toestellen die brandstof verbranden, zoals een cv-ketel of open haard.

Wat moet ik doen als mijn koolstofmonoxide melder alarm slaat?

Ventileer direct het huis door ramen en deuren te openen, schakel mogelijke bronnen van koolstofmonoxide uit en verlaat het pand. Raadpleeg vervolgens een professional om de bron van het lek op te sporen.

Rookmelder Plaatsen

€72,-

Montage

Het monteren van de rookmelder(s) op de juiste plek

Vrijblijvend advies

Inclusief vrijblijvend advies m.b.t. brandveiligheid

Vraag een gratis offerte aan

Vul het contactformulier in

Dienst*

Over ons

Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren en het waarborgen van een gezond binnenklimaat. Gezonde lucht in huis is een keuze.

Contact

Ma-Za 9:00-20:00

Volg ons op social media!

© 123Air.nl 2024

Beeld: Anjali Agterberg